Продукти:
• 1 глава карфиол
• 1 пакетче краве масло (125 г)
• сока от 1 лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистения от листата и кочана карфиол варим около 20 мин в подсолена вода. Изваждаме и го поставяме в затоплена чиния с цвета нагоре.
Заливаме със сгорещеното масло, в което сме изцедили лимона и сме сложили сол и черен пипер.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...