Кулинарни рецепти » Задушени пиперки по лясковски

 Задушени пиперки по лясковски

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 чушки
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 домата
• 150 г натрошено сирене
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в сгорещеното олио препеченото брашно, разреждаме с 1 к.ч. хладка вода и прибавяме червения пипер и обелените и настъргани домати. Наливаме малко вода, за да получим рядък сос. Захлупваме и варим на умерен огън, докато сосът се сгъсти.

Прибавяме опечените и ситно нарязани пиперки, посоляваме и варим 10 мин. След това слагаме натрошеното сирене и варим още 4-5 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало