Кулинарни рецепти » Кисели пиперки, пълнени с ориз

 Кисели пиперки, пълнени с ориз

Продукти:

• 12 пиперки от туршия
• 3-4 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• джоджен или чубрица

Начин на приготвяне:

Изплакваме пиперките със студена вода и ги почистваме от дръжките и семето. Задушаваме ситно нарязания лук до омекване в 4 с.л. олио, прибавяме ориза и пържим 4-5 минути.

Подправяме сместа с червен пипер и стрит джоджен или чубрица и с нея напълваме пиперките. Нареждаме ги една до друга в тенджерка, заливаме ги с останалото олио и гореща вода, притискаме с чиния и варим на слаб огън.

Когато са почти готови, ги заливаме с размитото в малко студена вода брашно и варим още 5 минути. Поднасяме ги студени.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало