Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг зелен фасул
• 1 глава червен лук
• 2 с.л. краве масло
• 1 к.ч. бульон
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
За застройката:
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула и го сваряваме в леко подсолена вода.
В сгорещеното масло запържваме ситно нарязаните лук и магданоз. Когато променят цвета си, прибавяме брашното и също го позапържваме. Разреждаме с бульона, поръсваме с черен пипер и посоляваме.
Сипваме запръжката при фасула и варим 15-20 мин на тих огън. Отстраняваме ястието от огъня и подправяме с яйцата, разбити с млякото и лимоновия сок. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...