Продукти: (за 4 порции)
• 250 г гъби
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 1 с.л. брашно
• 8 яйца
• листа от целина
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на по-едри парчета и ги задушаваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук и поръсваме с брашното. Когато гъбите поомекнат, прибавяме обелените и нарязани на кубчета домати и посоляваме.
Продължаваме да задушаваме, докато се изпари сокът от доматите. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязаните листа от целина, магданоз и копър, а също така с черен пипер.
Разпределяме го на порции, като във всяка порция слагаме и по 2 яйца, изпържени на очи.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...