Кулинарни рецепти » Бъркани зеленчуци

 Бъркани зеленчуци

Продукти:

• 2 патладжана
• 2 домата
• 2 зелени чушки
• 2 големи глави лук
• 1 скилидка чесън
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, нарязваме ги на кубчета, посоляваме и ги оставяме в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. Почистваме чушките от дръжките и семената и ги нарязваме на ивички. Попарваме доматите с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на четвъртинки.

Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в сгорещената мазнина. Щом стане прозрачен, прибавяме чушките и патладжаните и задушаваме десетина минути. Сипваме счукания чесън, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме още 2-3 мин.

Накрая слагаме доматите, захлупваме съда и задушаваме, докато зеленчуците омекнат и ястието остане на мазнина.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало