Кулинарни рецепти » Млечен пилаф

 Млечен пилаф
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. краве масло
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за 2-3 часа ориза в подсолена вода, отцеждаме и измиваме добре. Сипваме го във врящото мляко и го оставяме да ври 20 мин на тих огън, за да поеме цялата течност.

Запържваме маслото с червения пипер. Поливаме пилафа със запърженото масло, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало