Кулинарни рецепти » Спаначено суфле

 Спаначено суфле

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г спанак
• 350 г извара
• 2 с.л. настърган пармезан
• 4 яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка чесън на прах
• 3 с.л. кисело мляко
• 4 ч.л. желатин
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. вода
• 1-2 лимона
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме спанака 8 мин в много малко подсолена вода. Отцеждаме, изчакваме да поизстине и го пасираме. Прибавяме изварата и разбъркваме добре.

Смесваме млякото със счукания чесън и чесновия прах, жълтъците, настъргания пармезан и сол на вкус. Прибавяме спанака, разбъркваме добре и охлаждаме.

Накисваме желатина в малко хладка вода, за да набъбне. Стопяваме го на водна баня и го подкиселяваме с лимоновия сок. Оставяме леко да поизстине и го разбъркваме със спанака.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги съединяваме със спаначената смес. Подправяме с черен пипер.

Застиламе малки формички с фолио, разпределяме в тях суфлето и го слагаме в хладилника да желира добре. Преди сервиране обръщаме формичките в плитки чинии, отстраняваме фолиото и украсяваме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало