Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с орехи

 Зелеви сарми с орехи

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кисела зелка
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме по-големите зелеви листа, а останалото зеле нарязваме на ситно.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен. Отстраняваме от огъня и прибавяме орехите, червения пипер и останалите подправки.

Разпределяме сместа върху отделените зелеви листа и завиваме сармички. Разстиламе нарязаното зеле в тенджерата и нареждаме отгоре сармите. Наливаме 1 ч.ч. зелев сок и 2 ч.ч. топла вода, затискаме сармите с чиния и слагаме тенджерата на силен огън.

Щом заври, намаляме котлона и оставяме ястието да къкри на слаб огън до готовност. Поднасяме сармите студени, поръсени с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало