Продукти:
• 500 г гъби
• 300 г спанак
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 3 с.л. олио
• 1 ч.ч. ориз
• сол, смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязания на ситно лук и нарязаните на ситно скилидки чесън задушаваме в 2 с.л. олио. Прибавяме изчистения, измит и подсушен ориз. Пържим, докато оризът стане стъклен.
Добавяме нарязаните на парченца гъби и нарязания на тънки ивички спанак. Задушаваме сместа на умерен огън, като бъркаме от време на време.
Наливаме 4 ч.ч. топла вода и отначало на умерен, а след това на тих огън варим общо двайсетина минути. Накрая овкусяваме със сол и смлян черен пипер.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...