Кулинарни рецепти » Фрикасе от картофи

 Фрикасе от картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг картофи
• 100 г краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 яйца
• 3-4 моркова
• 1 малка глава целина заедно с няколко листа
• сокът от 1 лимон
• 1 к.ч. бяло вино
• няколко зърна черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите на филийки, заливаме ги със студена вода и бавно кипваме на огъня.

Прекарваме през месомелачка морковите и целината /заедно с листата/. Задушаваме ги в 2 с.л. разтопено масло и ги прибавяме към картофите. Посоляваме, поръсваме черен пипер и лимонов сок, наливаме виното.

От брашното и останалото масло приготвяме светла запръжка. При непрекъснато бъркане я разреждаме с отварата от картофите, кипваме на силен огън, преместваме на слаб огън и застройваме с жълтъците.

Заливаме картофите с приготвения сос и оставяме ястието да къкри на слаб огън още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало