Кулинарни рецепти » Зрял фасул по тракийски

 Зрял фасул по тракийски

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зрял фасул
• 3-4 глави лук
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Посоляваме, прехвърляме го в чинии и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Нарязваме лука на филийки и леко го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме доматеното пюре, малко ситно нарязан магданоз и 1-2 с.л. гореща вода. Когато запръжката заври, заливаме с нея изсипания по чиниите боб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало