Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен и червен пипер
Начин на приготвяне:
Отделяме по-големите листа на зелката от кочана и им изрязваме дебелите жили. Останалото зеле нарязваме на ситно и леко запържваме с 1 с.л. олио.
Нарязваме лука на ситно и го смесваме със сварения боб и почистения и измит ориз. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Наливаме 1 ч.ч. гореща вода и варим на умерен огън, докато оризът омекне. Отстраняваме от огъня и с тази смес завиваме в зелевите листа сарми.
Застиламе дъното на тенджерата със ситно нарязаното зеле, нареждаме отгоре сармите, заливаме ги със зелевия сок и 1 ч.ч топла вода, притискаме с плоска чиния и варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат.
Отделно запържваме останалото олио с малко червен пипер. Разреждаме запръжката с малко от течността, в която са врели сармите. Наливаме тази застройка в тенджерата и доваряваме още десетина минути.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...