Продукти: (за 4 порции)
• 500 г гъби
• 2 стръка праз
• 1 к.ч. ориз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца и ги сваряваме в подсолена вода.
Нарязваме праза на тънки кръгчета и го задушаваме в олиото и 1 к.ч. вода. Щом поомекне, прибавяме отцедените гъби и почистения и измит ориз. Наливаме от гъбения бульон, докато течността покрие продуктите.
Захлупваме и варим на тих огън, докато се свари оризът, а празът омекне напълно. Накрая подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...