Продукти: (за 2-3 порции)
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 150 г сухо престояло сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме маслото, изсипваме в него брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато порозовее. Заливаме с 1 ч.ч. вряща вода и прибавяме настърганото сухо сирене.
Варим на тих огън, докато кашата се сгъсти. Посоляваме, ако е нужно.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...