Кулинарни рецепти » Холандско фондю

 Холандско фондю

Продукти:

• 500 г настъргано сирене гауди
• 300 мл бира
• 1 равна с.л. царевично брашно
• 1 скилидка чесън
• масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме с масло огнеупорен съд, поставяме сиренето и бирата и загряваме постепенно, докато сиренето се разтопи. Прибавяме счукания чесън, черния пипер, брашното, размито в 1 с.л. бира и бъркаме до сгъстяване.

Поддържаме фондюто топло върху спиртник, който поставяме в средата на масата, така че всеки да може да си топи хапки, поставени на дълги вилици.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало