Продукти: (за 4 порции)
• 2 връзки киселец
• 2 връзки лапад
• 1пакетче краве масло
• половин кофичка кисело мляко
• 3 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 връзка магданоз
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно киселеца и лапада. Слагаме ги в тенджера, посоляваме и прибавяме маслото, млякото и брашното, което сме размили в 1 ч.ч. вода. Разбъркваме добре и слагаме на огъня, като продължаваме да бъркаме.
Малко преди да свалим от огъня, прибавяме разбитото яйце и ситно нарязаните магданоз и джоджен.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...