Продукти: (за 4 порции)
• 300 г леща
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• 1 глава лук
• 4-5 с.л. доматено пюре
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3 часа в студена вода, след което я сваряме в същата вода. Когато омекне, отстраняваме от огъня и отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Щом стане златист, сипваме пюрето и възваряваме.
Прибавяме прецедената леща, разреждаме с малко бульон от лещата, посоляваме и подгряваме на огъня.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...