Кулинарни рецепти » Зеленчуци по китайски

 Зеленчуци по китайски

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г соеви или бобени кълнове
• 1 жълта пиперка
• 1 червена пиперка
• 1 морков
• 1 малка тъмнозелена тиквичка
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 1 к.ч. нарязан млад зелен фасул
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. ситно настърган джинджифил
• 2 с.л. кафява захар
• 2 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука, моркова, тиквичката и целината на филийки, а чушките нарязваме на ивички. Сипваме в сгорещеното олио джинджифила и ситно нарязания чесън и с бъркане пържим 30-40 сек.

Прибавяме нарязаните зеленчуци и пържим още 2-3 мин. Накрая прибавяме кълновете, захарта, лимоновия сок и бульона и задушаваме, докато зеленчуците омекнат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало