Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г коприва
• 1 връзка зелен лук
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме копривата в подсолена вода, отцеждаме и я нарязваме на ситно.
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме брашното и също го запържваме. Слагаме копривата, запържваме и нея. Поръсваме с червен пипер.
Получената каша разреждаме до умерена гъстота с прясното мляко и част от отварата. Варим още 5-6 мин на тих огън.
Поднасяме кашата поръсена с твърдо сварени яйца, нарязани на кубчета или едро счукани орехи.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...