Кулинарни рецепти » Спанак по флорентински

 Спанак по флорентински

Продукти:

• 2 ч. ч. сварен и изцеден спанак
• 4 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Горещия спанак наръсваме със сол и черен пипер и изсипваме в дълбок съд. Яйцата сваряваме, обелваме и нареждаме върху спанака.

Приготвяме гъст сос бешамел от брашното, леко запържено в масло и разредено с млякото. Заливаме яйцата със соса и сервираме ястието топло.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало