Кулинарни рецепти » Задушено зеле

 Задушено зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма зелка
• 4-5 моркова
• 4-5 домата
• 1 пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето и го смесваме с настърганите моркови. Добавяме олиото, половината масло и малко вода и задушаваме.

Щом зелето и морковите омекнат, прибавяме обелените и едро нарязани домати, поръсваме с чубрица и черен пипер, посоляме и продължаваме да задушаваме.

След като отстраним от огъня, заливаме с останалото масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало