Кулинарни рецепти » Задушени гъби с бяло вино

 Задушени гъби с бяло вино

Продукти:

• 1 кг гъби
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 зърна бахар
• половин дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лука. Нарязваме го на ситно и го задушаваме в мазнината и малко вода, докато омекне напълно.

Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към лука. Държим на огъня до омекването им.

Наливаме виното, слагаме бахара и дафиновия лист, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Варим на тих огън, докато водата от ястието се изпари и гъбите останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало