Кулинарни рецепти » Карфиол със сос

 Карфиол със сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 голяма глава карфиол
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пускаме карфиола в 1 л вряща подсолена вода така, че да стои прав. Захлупваме и варим на умерен огън, като внимаваме да не се развари.

Запържваме брашното в 1 с.л. разтопено масло. Когато порозовее, разреждаме с част от водата, в която сме варили карфиола. Оставяме соса да ври на тих огън, докато се сгъсти.

При поднасяне поръсваме карфиола със сол и черен пипер и го заливаме със соса и останалото разтопено масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало