Кулинарни рецепти » Гъби с панирани филийки хляб

 Гъби с панирани филийки хляб

Продукти: (за 5 порции)

• 5 филии хляб
• 300 г гъби
• 1к.ч. олио
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 3 жълтъка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

От сух бял хляб отрязваме тънки филийки с дебелина около 1 см. Потапяме ги за кратко време в 1 ч.ч.прясно мляко и в разбитото яйце. Пържим ги до златисто в половината силно сгорещено олио.

Нарязваме на филийки гъбите. Задушаваме ги до омекване с малко вода, сол и останалото олио.

Разбиваме жълтъците с останалото мляко и изсипваме при гъбите. Посоляваме на вкус, подправяме с черен пипер и варим на тих огън при непрекъснато бъркане, докато сместа се посгъсти.

Отстраняваме от огъня и изсипваме върху изпържените филийки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало