Кулинарни рецепти » Гъбена яхния с домати

 Гъбена яхния с домати

Продукти:

• 300 г гъби (пресни или консервирани)
• 2 домата
• 2 глави лук
• половин глава целина
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати, гъбите, нарязани на тънки филийки, и целината, нарязана на ивички.

Посоляваме, наливаме 1 ч.ч. топла вода, поръсваме червения пипер и задушаваме на тих огън, докато яхнията остане на мазнина. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало