Продукти: (за 4 порции)
• 800 г картофи
• 50 г маргарин
• 200 г зеленчуци /целина, моркови, праз/
• 4 ч.ч. месен бульон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме в мазнина ситно нарязаните зеленчуци, прибавяме нарязаните на еднакви кубчета картофи, заливаме с бульона така, че зеленчуците да са само потопени, посоляваме, поръсваме с черен пипер и сваряваме до омекване.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...