Продукти: (за 4 порции)
• 500 г дребен лук
• 2 глави чесън
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 к.ч. олио
• 3 домата от консерва
• няколко зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета морковите и целината. Заливаме ги заедно с чесъна и лука с 2 ч.ч. вода. Добавяме олиото, нарязаните на дребно домати, зърната черен пипер, бахара, дафиновия лист, размитото с малко студена вода брашно. Варим около 5 мин.
Изсипваме ястието в керамичен съд с малък отвор /чомлек/, замазваме капачето с тесто и оставяме да се задушава на тих огън.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...