Кулинарни рецепти » Чомлек яхния

 Чомлек яхния

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г дребен лук
• 2 глави чесън
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 к.ч. олио
• 3 домата от консерва
• няколко зърна бахар
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на кубчета морковите и целината. Заливаме ги заедно с чесъна и лука с 2 ч.ч. вода. Добавяме олиото, нарязаните на дребно домати, зърната черен пипер, бахара, дафиновия лист, размитото с малко студена вода брашно. Варим около 5 мин.

Изсипваме ястието в керамичен съд с малък отвор /чомлек/, замазваме капачето с тесто и оставяме да се задушава на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало