Продукти: (за 4 порции)
• 500 г моркови
• 50 г олио
• 2 глави лук
• 2 супени лъжици брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме нарязаните на пръчици моркови, ситно нарязаните магданоз и лук в мазнината с малко сол. След като омекнат, прибавяме брашното, позапържваме го, наливаме малко вода и оставяме ястието да поври на тих огън около 15 мин.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...