Продукти: (за 5 порции)
• 1 консерва зелен грах
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 3 глави лук
• 5 картофа
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. доматено пюре
• 300 г пюре от тиквички
• 4 с.л. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, а картофите, морковите и целината нарязваме на кубчета.
Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и последователно запържваме в него лука, целината, морковите и картофите.
Прибавяме отцедения грах, пюрето от тиквички и доматеното пюре, размито в 1/2к.ч. вода. Разбъркваме, поръсваме с препеченото брашно и малко черен пипер. Посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 15 мин.
При поднасяне поръсваме с наситнени магданоз и копър.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...