Продукти: (за 5 порции)
• 500 г пресни или 250 г стерилизирани гъби
• 1 ч.ч. брашно
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на малки парченца и ги сваряваме в подсолена вода.
Разтопяваме маслото и пържим в него брашното, докато стане златисто. Разреждаме с отварата от гъбите и при непрекъснато бъркане варим на умерен огън.
Когато кашата кипне, прибавяме гъбите и посоляваме на вкус. Доваряваме като от време на време разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Ако приготвяме кашата със стерилизирани гъби, разреждаме запърженото брашно с течността от консервата и малко гореща вода.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...