Кулинарни рецепти » Друсани патладжани

 Друсани патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг патладжани
• 4 домата
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните и ги нарязваме на едри кубчета. Накисваме ги за 15 мин в подсолена вода, след което ги изстискваме и подсушаваме. Пържим ги в много голямо количество мазнина и ги изваждаме.

В същата мазнина слагаме обелените и настъргани домати, нарязаните скилидки чесън, 1 ч.ч. гореща вода, сол и черен пипер на вкус.

Когато сместа заври, пускаме изпържените патладжани и варим на умерено тих огън без да бъркаме /само от време на време раздрусваме тенджерата/, докато ястието остане на мазнина. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало