Кулинарни рецепти » Леща в бешамелов сос

 Леща в бешамелов сос

Продукти:

• 100 г леща
• 2 ч.ч. сос “Бешамел”
• 2 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• половин лимон
• ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме изчистената и измита леща. Объркваме я с бешамеловия сос и я подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

По желание прибавяме счукания чесън, изцеден лимонов сок, стрита суха чубрица и две твърдо сварени, обелени и настъргани на ренде яйца.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало