Продукти:
• 6-7 средно големи моркова
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с. л. брашно
• 1 ч. л. червен пипер
• 2-3 домата или 1 с. л. доматено пюре
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и нарязваме морковите на колелца и ги запържваме в сгорещеното олио.
Като поомекнат добавяме брашното и червения пипер, заливаме с вода, колкото да покрие морковите, прибавяме настърганите домати (пюрето), посоляваме и варим на тих огън.
Малко преди да свалим от огъня добавяме нарязания на ситно магданоз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...