Кулинарни рецепти » Задушени гъби с винен сос

 Задушени гъби с винен сос

Продукти:

• 750 г пресни гъби
• 1/2 ч.ч. олио
• 2-3 глави лук
• 3 1/2 с.л. брашно
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме гъбите в подсолена вода, отцеждаме ги и задушаваме в мазнина. Прибавяме наситнения лук, брашното и червения пипер. Запържваме и тях и добавяме настърганите домати.

Подправяме с черен пипер и заливаме с виното и бульона от сварените гъби. Оставаме ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса.

Автор: Сузи Николова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало