Кулинарни рецепти » Зряла бакла яхния

 Зряла бакла яхния

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г зърна от зряла бакла
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме баклата за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден стриваме зърната между пръстите, докато отстраним люспите, и ги изплакваме в няколко води, за да отстраним солта. Заливаме ги с прясна вода и варим на умерен огън.

Когато баклата омекне, посоляваме на вкус и прибавяме запръжката, която сме приготвили от олиото, ситно нарязания лук, червения пипер и размитото в малко вода доматено пюре. Поръсваме готовата яхния със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало