Кулинарни рецепти » Леща яхния

 Леща яхния

Продукти:

• 500 г леща
• 1 глава лук
• 1 морков
• 1 резен целина
• 1 глава чесън
• 1 с.л. чубрица
• черен пипер, сол

За запръжката:

• 4-5 с.л. олио
• 1 глава лук
• 2 домата или 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и заливаме лещата със студена вода. Добавяме нарязания морков, целина, едната глава лук и скилидките чесън. Варим ястието на тих огън. След като лещата омекне, я посоляваме.

Задушаваме в олиото другата глава лук, нарязан на ситно, и настърганите домати. След като останат на мазнина, поръсваме запръжката с брашното и червения пипер, разреждаме с бульон от варената леща и прибавяме в тенджерата.

Варим 10 минути и поръсваме със стритата чубрица.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало