Кулинарни рецепти » Ризото от Тоскана

 Ризото от Тоскана

Продукти:

• 300 г ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. краве масло
• 2 с.л. зехтин
• 900 мл месен бульон
• 1 ч.л. шафран
• 80 г настърган кашкавал
• босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от зехтина и 2 с.л. краве масло. Добавяме ориза и задушаваме, докато стане прозрачен от поетата мазнина.

Наливаме бульона и задушаваме. Поръсваме шафрана и подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Размесваме ориза с останалото масло и част от настъргания кашкавал. Изсипваме в голяма чиния за сервиране, поръсваме с останалия кашкавал и украсяваме с листенца от босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало