Кулинарни рецепти » Леща с ориз

 Леща с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. леща
• 1 ч.ч. ориз
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 глава чесън
• 2 домата
• сокът от 1 лимон
• суха чубрица, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата с 5 ч.ч. подсолена студена вода и варим до полуомекване. Прибавяме ориза и нарязания чесън и продължаваме да варим, докато водата се изпари и лещата и оризът останат сухи.

В сгорещеното олио запържваме до златисто ситно нарязания лук, прибавяме обелените и настъргани домати и задушаваме, докато останат на мазнина.

Прибавяме запръжката към лещата, поръсваме със стрита чубрица и ситно нарязан магданоз и подправяме с лимоновия сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало