Продукти: (за 4 порции)
• 750 г пресни печурки
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 2 домата
• 1 чушка
• 2 с.л. свинска мас
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и слабо го задушаваме с маста. Добавяме нарязаните гъби, обелените и нарязани домати, нарязаните чушки и магданоз. Посоляваме и задушаваме 45 мин.
Сваряваме ориза и още топли разбъркваме двете части на ястието. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...