Продукти:
• 1 връзка лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка джоджен
• 3 с.л. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лапада. Нарязваме го на лентички и разстиламе половината на дъното на плитка тенджера.
Поръсваме отгоре 1 с.л. ориз, покриваме със ситно нарязания лук и отново поръсваме 1 с.л. ориз. Върху него разпределяме наситнения джоджен, поръсваме с останалия ориз и покриваме с останалия лапад.
Наливаме олиото и 3 ч.ч. хладка вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, захлупваме и оставяме манджата да ври на тих огън, докато зеленчуците омекнат и оризът се свари.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...