Кулинарни рецепти » Ароматна манджа

 Ароматна манджа

Продукти:

• 1 връзка лапад
• 1 връзка зелен лук
• 1 връзка джоджен
• 3 с.л. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме лапада. Нарязваме го на лентички и разстиламе половината на дъното на плитка тенджера.

Поръсваме отгоре 1 с.л. ориз, покриваме със ситно нарязания лук и отново поръсваме 1 с.л. ориз. Върху него разпределяме наситнения джоджен, поръсваме с останалия ориз и покриваме с останалия лапад.

Наливаме олиото и 3 ч.ч. хладка вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме на вкус, захлупваме и оставяме манджата да ври на тих огън, докато зеленчуците омекнат и оризът се свари.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало