Кулинарни рецепти » Гъби с винен сос

 Гъби с винен сос

Продукти: (за 2-3 порции)

• 300-400 г гъби
• 1 в.ч. сухо бяло вино
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. олио
• лимонена кора, лимонов сок
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме гъбите в кипяща подсолена вода, отцеждаме, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме в олиото и 2-3 с.л.

Когато гъбите омекнат, подправяме с настъргана лимонова кора, лимонов сок и черен пипер. Заливаме ястието с виното и го кипваме.

Прибавяме брашното, омесено на топка с маслото, и оставяме да къкри на тих огън 10 мин. При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало