Кулинарни рецепти » Гъби с винен сос

 Гъби с винен сос

Продукти: (за 2-3 порции)

• 300-400 г гъби
• 1 в.ч. сухо бяло вино
• четвърт пакетче краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. олио
• лимонена кора, лимонов сок
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме гъбите в кипяща подсолена вода, отцеждаме, нарязваме ги на филийки и ги задушаваме в олиото и 2-3 с.л.

Когато гъбите омекнат, подправяме с настъргана лимонова кора, лимонов сок и черен пипер. Заливаме ястието с виното и го кипваме.

Прибавяме брашното, омесено на топка с маслото, и оставяме да къкри на тих огън 10 мин. При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало