Кулинарни рецепти » Каша по овчарски

 Каша по овчарски

Продукти за 5 порции:

• 200 г царевично брашно
• 1 л прясно овче мляко
• 100 г овче масло
• 250 г овче сирене
• 4 ч.ч. вода
• 1-2 люти чушки
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме млякото и водата, посоляваме и завираме на огъня. Постепенно прибавяме брашното като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Варим кашата до необходимата гъстота.

Десетина минути преди да свалим от огъня, прибавяме ситно натрошеното сирене, маслото и нарязаните люти чушлета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало