Кулинарни рецепти » Постни царевични сарми

 Постни царевични сарми

Продукти:

• 12 кочана сурова млечна царевица
• 1 глава лук
• 1 кафеена чаша ориз
• 200 г сухо сирене
• 1 морков
• 2 с. л. нарязан копър
• 3-4 с. л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме кочаните от листата (като запазваме здравите листа), почистваме от косата и с помощта на нож отделяме зърната. С пасатор разбиваме отделните зърна, докато станат на каша.

В сгорещената мазнина леко позапържваме наситнения лук и настъргания на ренде морков. Прибавяме царевичната каша и варим на тих огън, като често разбъркваме. Към края прибавяме сварения във вода и отцеден ориз и настърганото сирене. Продължаваме да варим, докато получим гъста еднородна смес, която подправяме с копър, черен пипер и сол.

Подреждаме царевичните листа две по две на кръст, като в центъра на всеки кръст поставяме от сместа и загъваме краищата, за да се получи пакетче. Завързваме пакетчетата с конец и ги нареждаме в тенджера, затискаме с чиния, заливаме с вода или пилешки бульон и варим около 40 минути. Сварените сарми изваждаме от тенджерата, освобождаваме от листата и поднасяме студени.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало