Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг коприва
• 1 пакетче краве масло
• 5 с.л. брашно
• 100 г орехови ядки
• 3 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Слагаме копривата в кипяща подсолена вода да поври няколко минути. Разбъркваме добре, за да се разкъса. Прибавяме по малко брашното и непрекъснато бъркаме, за да не се образуват бучки.
Когато се получи гъста каша, прибавяме орехите и като поври 10-15 мин, отстраняваме от огъня. Изсипваме в чинии, поливаме с разтопеното масло и поръсваме с наситнените яйца.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...