Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 200 г стерилизирани домати
• 2-3 листа целина
• 1 к.ч. олио
• 3-4 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в олиото и малко вода. Прибавяме нарязания на ивички лапад и продължаваме задушаването. След като лапада смени цвета си, сипваме червения пипер и обелените и настъргани домати и посоляваме.
Добавяме разбитите яйца и бъркаме ястието, докато яйцата се стегнат. Подправяме със смлян черен пипер и много ситно нарязани магданоз, джоджен и листа от целина.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...