Кулинарни рецепти » Сарми от лапад

 Сарми от лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 връзки листа от лапад
• 4-5 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Задушаваме го с олиото и малко вода. Прибавяме ситно нарязаните магданоз и копър, ориза и червения пипер. Разреждаме с малко вода, посоляваме на вкус и продължаваме да задушаваме още 10 мин.

Попарваме в кипяща вода листата от лапад и ги отцеждаме.

Завиваме с оризовата смес сарми в част от листата. Покриваме с останалите листа дъното на тенджера и нареждаме отгоре приготвените сарми плътно една до друга. Заливаме ги с гореща вода, колкото да ги покрие, притискаме ги с чиния и варим на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало