31.10.2020 година
1564339898.swf
П
редястия » Предястия с месо и риба
  2180  |   0  
Домашен суджук
Продукти:

• 10 кг говеждо месо
• 220 г сол
• 5 г селитра
• 5 г захар
• 30 г кимион
• 30 г черен пипер
• 30 г червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме говеждото месо на парчета от 50-100 г и ги объркваме със солта, селитрата и захарта.

Оставяме парчетата за 3-4 денонощия в наклонено положение, за да се осолят и отцедят. После размесваме с подправките, смиламе и омесваме добре.

Със сместа пълним тънки говежди черва, които през 20-25 см завързваме с канап и оформяме подкови. Окачваме ги на проветриво, тъмно и хладно място до изсушаването им.
16.11.2015 г. / Димчо Пехливанов

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020