Кулинарни рецепти » Студено антре с език

 Студено антре с език

Продукти:

• 500 г език
• 60 г краве масло
• 1 консерва грах
• 1 малко бурканче мариновани гъби
• черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Добре измития език варим в студена подсолена вода, вадим го топъл и го обливаме със студена вода. Обелваме му кожата.

Задушаваме граха с половината от маслото. Подправяме със сол, черен пипер и инидйско орехче.

В другата част от маслото изпържваме гъбите и ги подправяме със сол и черен пипер.

Изстиналия език нарязваме на филийки, редим ги в средата на платото и около тях правим венци от граха и гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало