Продукти: (за 4 порции)
• 4 филета пушена скумрия
• 1 главичка зелен лук и перата на 2-3 стръка
• 1 връзка репички
• 1 кофичка кисело мляко
• 50 г трапезна майонеза
• 1 ч.л. лимонов сок
• магданоз, копър
• бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разбиваме млякото и майонезата, посоляваме, подправяме с бял пипер и прибавяме нарязания на ситно лук, както и нарязаните на колелца пера зелен лук.
Част от репичките режем на тънки филийки и ги прибавяме към млякото заедно с наситнените зелени подправки и лимоновия сок. Разбъркваме добре.
Обелваме филетата от кожата, обезкостяваме ги и ги подреждаме в голяма чиния. Заливаме с част от соса и поръсваме останалите репички, които сме настъргали.
Доналиваме соса и сервираме с тънки филийки ръжен хляб.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...